Видео показва как украински войници напускат Авдеевка. Тяхната част беше осигурявала

...
Видео показва как украински войници напускат Авдеевка. Тяхната част беше осигурявала
Коментари Харесай

“Авдеевка вече не съществува“: Кошмарът на последните евакуирани

Видео демонстрира как украински бойци напущат Авдеевка. Тяхната част беше осигурявала отбрана на изтеглящите се военни и цивилни. Въпреки това, голям брой украински бойци са били пленени от съветските елементи. Изтеглянето от града, съгласно украинското военно управление и президента Володимир Зеленски, е било належащо заради заплахата украинците да бъдат напълно обкръжени.
Прочетете още
Изтеглянето от Авдеевка не носи основни преимущества на съветската страна, сподели още Зеленски и акцентира, че Русия към този момент е унищожила голям брой градове и села и лишила живота на десетки хиляди украински и свои бойци.

Авдеевка в този момент цялата е в отломки. Малко преди окончателното решение за евакуиране от града, украинската войска изтегля последните останали цивилни жители, а украински бойци снимаха една стара жена, която през сълзи споделя: " Тук съм родена и израснала.  Това е същински призрачен сън. Защо ни санкционират по този начин? "

Войникът, който я съпровожда, съумява да каже единствено: " Да, Авдеевка към този момент не съществува ", пише DW.

Падането на Авдеевка е значимо за Москва, тъй като това беше първият украински град, който те съумяха да завладяват от май 2023 година насам. Освен това, той бе и далеч по-добре укрепен от Бахмут, написа Андреа Беер в репортаж за " АРД ".

След изтеглянето на украинските елементи от Авдеевка, руската войска окупира някогашния промишлен град и огромния въгледобивен комплекс. Авдеевка се намира единствено на няколко километра от Донецк. Регионалната столица бе окупирана от Русия още през 2014 г, напомня " АРД ".

Руското предимство във връзка с дронове, самолети и бойци е просто смазващо, което, съгласно украински сведения, разрешава на окупаторите бързо да напредват в западна посока от Авдеевка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР